5 Simple Statements About συμβουλευτικη επιχειρησεων Explained
5 Simple Statements About συμβουλευτικη επιχειρησεων Explained
Blog Article
Η ανάλυση βασικών εννοιών όπως ποιοι είναι οι βασικοί, διαφορετικοί τύποι καινοτομίας, πώς προσεγγίζουμε την καινοτομία ως διαδικασία, μοντέλα σε διαφορετικές περιόδους (γενιές) καινοτομίας και ο κύκλος ζωής καινοτομίας, καθώς επίσης τα πλέον επίκαιρα, σύνθετα θέματα καινοτομίας όπως η ψηφιακή και πράσινη καινοτομία, παρουσιάζονται με επαρκή θεωρητική ανάλυση που συμπληρώνεται και υποστηρίζεται με την παράθεση πολύ πρόσφατων παραδειγμάτων επιχειρηματικών περιπτώσεων.
Πως θέλετε να επηρεάζει η επιχείρησή σας τον κόσμο όταν εκπληρώσετε το όραμά σας;
Συμπλήρωσε την παρακάτω γρήγορη φόρμα και θα σε ενημερώσουμε τηλεφωνικά για το πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Το «κέρδος» βεβαίως από την πρόβλεψη για ίδρυση μη τραπεζικών Ιδρυμάτων, είναι ότι αυτά –θεωρητικά τουλάχιστον- θα δανείζουν ακόμη και τους αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα.
Η συγκεκριμένη ανάλυση παρουσιάζεται ως πλέγμα με κουκίδες σε κάθε κομμάτι, οι οποίες έχουν τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Προφανώς και δεν χρειάζεται να γράψετε ολόκληρες παραγράφους εδώ.
Στόχος -κατά το Υπουργείο- είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα των χορηγήσεων, να προσφέρονται περισσότερες επιλογές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση κατανάλωσης και επενδύσεων, να διευκολυνθεί η αναχρηματοδότηση και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία σήμερα αποκλείονται.
Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση χρειάστηκε πολύ προγραμματισμό για να φτάσει εκεί και αυτά τα πρότυπα θα αποτελέσουν τους ακρογωνιαίους λίθους της μελλοντικής σας επιτυχίας. Είτε θέλετε να προσελκύσετε νέες επιχειρήσεις, είτε να προωθήσετε τις υπηρεσίες σας είτε να επαναλάβετε την επιχείρησή σας, με αυτά τα απλά, προσαρμόσιμα πρότυπα στα χέρια σας μπορείτε να μετατρέψετε την πολυπλοκότητα σε κάτι απτό. Αυτά τα πρότυπα μπορούν να γίνουν στοιχεία μάρκετινγκ ή απλώς να παραμείνουν εσωτερικά σημεία επαφής για την ομάδα σας. Και καθώς τα όνειρά σας αλλάζουν, θα έχετε πάντα αυτό το πρότυπο για να ανατρέχετε – είναι εύκολο να αλλάξετε αυτό που υπάρχει στα χαρτιά.
Σε γενικές γραμμές η προστιθέμενη αξία των κοινοτικών πόρων στην ελληνική οικονομία κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι. Η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στη χώρα μας, τοποθετεί την Ελλάδα στη μεσαία κατηγορία των κρατών-μελών της Ε.Ε. ως προς την προστιθέμενη αξία τους.
Κάθε προσπάθεια εύρεσης εξωτερικής χρηματοδότησης δημιουργεί ελπίδα αλλά ταυτόχρονα σας στερεί και πολύτιμο χρόνο: Όλες οι ενέργειες και οι λύσεις θα πρέπει να διερευνώνται, αλλά θα πρέπει να είναι εφικτές εντός των χρονικών ορίων που ρεαλιστικά σας δίδονται.
•Επίλογος: το επιχειρηματικό σχέδιο τελειώνει με ένα επίλογο όπου αναφέρονται ξανά οι στόχοι και οι βλέψεις της επιχείρησης.
Διαθέτει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε μαθήματα και ειδικά σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη οργάνωση και λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και έχει επιβλέψει πλήθος διπλωματικών εργασιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με αναπτυξιακα προγραμματα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Έχει πάρει μέ ρος ως ερευνήτρια σε προγράμματα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και ήταν μέλος της συντονιστική ς ομάδας ερευνητικών προγραμμάτων στη Γερμανία. Το έργο της είναι δημοσιευμένο σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά παγκόσμιων συνεδρίων και εί ναι συγγραφέ ας κεφαλαί ων σε ελληνικά και ξέ να βιβλία.
Οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής για τα υπό χρηματοδότηση έργα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ καθορίζονται ως ένα βαθμό από το κανονιστικό πλαίσιο των Κανονισμών για τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ). Σε ότι αφορά το εθνικό κανονιστικό πλαίσιο στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών.
Για να καταλάβετε το ποια μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για εσάς, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τη φύση της επιχείρησής σας, καθώς και το ανταγωνιστικό τοπίο.
Αδύναμη ομάδα → Μια καλή και αρμονική ομάδα είναι αυτή που θα φτάσει το προϊόν σας στην κορυφή. Δυστυχώς οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν δίνουν τη σημασία που θα έπρεπε στο να υπάρχει ισορροπία στις ομάδες.